Sett inn riktige former av substantiv

Sett inn riktig form av substantivene:

God [helse] er avhengig av at man gjør en [innsats] selv. Men mange [menneske] tar ikke vare på [kropp] sin. De har en inaktiv [livsstil] og spiser dårlig [mat]. Dette kan føre til [overvekt], høyt [blodtrykk] og en rekke [sykdom].

Men det er mulig å snu [utvikling]. Det første man bør gjøre, er å oppsøke en [spesialist] som kan gi noen gode [råd]. Det kan være [fastlege], en privat [lege] eller en [ekspert] på [kosthold].

Deretter må man selv ta [ansvar] for å endre sin [livsstil]. Det er mange [ting] man selv kan gjøre for å forbedre [helsetilstand]. Mer [trening], sunnere [mat] og mindre [stress] er noen av [tiltak] man selv kan sette i [verk].

Det krever imidlertid en viss [selvdisiplin]. Men vi [menneske] er [vanedyr], så når man har etablert gode [rutine], blir det enklere å fortsette den sunne [livsstil].

Fasit finner du nedenfor.

2 kommentarer om “Sett inn riktige former av substantiv

    1. TEN

      God [helse] er avhengig av at man gjør en [innsats] selv. Men mange [mennesker] tar ikke vare på [kroppen] sin. De har en inaktiv [livsstil] og spiser dårlig [mat]. Dette kan føre til [overvekt], høyt [blodtrykk] og en rekke [sykdommer].

      Men det er mulig å snu [utviklingen]. Det første man bør gjøre, er å oppsøke en [spesialist] som kan gi noen gode [råd]. Det kan være [fastlege], en privat [lege] eller en [ekspert] på [kosthold].

      Deretter må man selv ta [ansvar] for å endre sin [livsstil]. Det er mange [ting] man selv kan gjøre for å forbedre [helsetilstanden]. Mer [trening], sunnere [mat] og mindre [stress] er noen av [tiltakene] man selv kan sette i [verk].

      Det krever imidlertid en viss [selvdisiplin]. Men vi [mennesker] er [vanedyr], så når man har etablert gode [rutiner], blir det enklere å fortsette den sunne [livsstilen].

      Liker

Legg igjen en kommentar