Interaktiv oppgave futurum

Vi bruker skal om noe som er planlagt, og kommer til å om noe som skjer «av seg selv».

2 kommentarer om “Interaktiv oppgave futurum

    1. Typisk bruker vi «skal» hvis det er snakk om intensjon (Jeg skal bake en kake), og «komme til å» når noe skjer tilfeldig (Jeg kommer til å bli syk). Men skillet er nok ikke 100 prosent. Vi kan for eksempel si «Vi kommer til å reise i morgen» selv om dette er en slags plan. Men da er det planmessige aspektet tonet ned, og det er mer fokus på fremtiden i seg selv. Hvis vi bruker «skal», blir det mer fokus på planen/intensjonen. Med andre ord er det ikke vanlig å bruke «komme til å» om intensjon. Men det kan selvsagt finnes unntak. Har du noen eksempler på det du tenker på?

      Liker

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s