Bli god til å lese!

Lesing er en svært viktig ferdighet når vi lærer et språk. Leseforståelse er også en egen deltest på norskprøven. Det er derfor viktig å trene mye på å lese. Du kan lese bøker, aviser, blogger, tegneserier … Det viktigste er å finne noe man er interessert i; da har man en tendens til å lese mer. Her er noen forslag til hva du kan lese:

Klar tale (lettlest avis)
Nettavisen (gratis avis)
VG (Norges største avis)
Eventyr
Blogger
Lettleste bøker

Når man leser, er det viktig å stoppe opp og tenke over om man virkelig har forstått det man har lest. Hva handler dette om? Hva er hovedpoenget? Videre er det viktig å slå opp ord man ikke forstår. Men mange ord kan man forstå ut fra konteksten, så man trenger ikke slå opp alt. Bruk din logiske sans! Dette er spesielt viktig på norskprøven, hvor man har dårlig tid.

Her er noen fine leseoppgaver (nivå B1–B2):

Dagligliv
Utdanning
Miljø
Mat
Politikk
Kunst
Internasjonal politikk

Reklame

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s