Genitiv i fraser – interaktiv oppgave

Når vi har fraser, kommer genitivs s på slutten av hele frasen:

Prisen på telefonen i annonsen = Telefonen i annonsens pris

Klarer du disse oppgavene?

2 kommentarer om “Genitiv i fraser – interaktiv oppgave

  1. anna

    Hei. Jeg ble lært at i man skal bruke bestemt form av substantiv i genitiv s, for eks.: morens kaffe, jentens dokker, barnets beste, sitter på farens fang. Likevel ser jeg ubestemt form i slike kombinasjoner av og til, slik som barns beste, fars fang. Er dette en unøyaktig form, eller har disse uttrykkene en annen betydning?

    Liker

    1. Det stemmer at det som oftest er bestemt form i slike uttrykk (naboens hund osv.). Men det er ikke noe galt med å bruke ubestemt form. Det er konteksten som avgjør. Hvis vi viser til noe nytt eller generelt blir det ubestemt form. For eksempel: Jeg leste en bok om en families reise gjennom USA. En skoleelevs hverdag er ikke alltid så enkel.

      Liker

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s