Anton And

Anton er en and på 3 år. Han holder til på Stokkavannet i Stavanger sammen med kjæresten sin Antonia og fem små andunger. Anton tilbringer mye av dagen ved reiret sitt på stranda. Der spiser han gress, mark og andre godsaker han finner. Men et par ganger daglig svømmer han ut på vannet for å lete etter småfisk.

Av og til treffer han venninnene sine Anne og Anna ute på vannet. Antonia liker ikke så godt at han treffer dem. Men Anton er glad i familien sin. Hvis det kommer andre ender og forstyrrer kjæresten og barna, blir han ganske sint.

Noen ganger kommer det andre dyr til stranda, som for eksempel hunder, rever og måker. Da blir alle endene stressa og skynder seg ut på vannet. Rever liker å spise ender, og i fjor ble onkelen til Anton spist av en rev.

Nesten hver dag kommer det også mennesker ned til stranda for å mate endene. Det er mest eldre og barn som kommer. De har som regel med brød. Endene elsker brød selv om det ikke er så bra for dem. Ender som spiser for mye brød, kan bli syke.

På et skilt står det hva man bør gi endene: «Druer delt i to – uten stein, kokt ris, fuglemat (enhver blanding), erter, mais, havre og salat».

Når Anton får god mat, sier han ikke «takk», men «kvakk».

Reklame

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s