Den gamle mannen utenfor skobutikken

I 1987 skulle Norges største kjøpesenter – City Syd – etableres i Trondheim. En av dem som søkte på jobben, var en 24 år gammel student som het Petter. Han var naturligvis ikke kvalifisert til å få jobben, men han kranglet seg til å få komme på intervju. Han tok på seg en Levi’s-bukse, en hvit t-skjorte, en «fake» Marlboro-frakk og boots. Med seg hadde han en håndskrevet attest fra sin far, som var kjøpmann. Petter dro til Trondheim i god tid før møtet, for han ville lære seg litt om byen på forhånd.

Mens han sto utenfor en skobutikk i Trondheim sentrum tidlig om morgenen, kom det en eldre mann og stilte seg ved siden av ham, og de begynte å prate. Mannen visste masse om byen, og fortalte Petter om skobutikken og næringslivet i Trondheim. Så spurte den gamle mannen hva Petter gjorde i byen. Petter svarte at han skulle på intervju til jobben som senterleder på City Syd. «Lykke til,» svarte mannen.

Samme ettermiddag dro Petter på møtet han var innkalt til. Der satt det 12 menn i en halvsirkel, og Petter ble plassert på en stol overfor dem. Det var 11 alvorlige ansikter – og én som smilte … Det var den gamle mannen fra skobutikken! Han het Torbjørn Falkanger og var en av initiativtakerne til City Syd. En forretningsmann og tidligere storhopper som hadde tatt sølvmedalje i OL i 1952 – en viktig mann i byen.

Da han dro hjem den dagen, var Petter ansatt som Norges yngste senterleder noensinne. Senere ble Petter Stordalen en av Norges rikeste og mest innflytelsesrike menn. Og det hele startet med en prat utenfor en skobutikk …

Reklame

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s