Sett inn verb i teksten

Vikingene … ikke så høye og blonde som de er på TV og film. Ny forskning … at vikingene sannsynligvis oftere … mørkt enn blondt hår. I historien om Norge, Sverige og Danmark … vikingene en naturlig plass. Denne historien … fortalt oss at de var høye og blonde krigere. Men nå har danske forskere … arvestoffet fra nesten 300 mennesker som … i vikingtiden. Dette var i årene rundt 800 til år 1050.

Ofte mørkt hår
Beinrestene av vikingene har blitt … over hele Europa. Undersøkelsene av dem … at de slett ikke var så nordiske som vi har …. Vikingene … faktisk mye av arvestoffet sitt fra sør og øst i Europa, … det seg. De hadde langt oftere mørkt enn blondt hår, … Eske Willerslev i et intervju til Københavns Universitetet. Han er en av forskerne fra Danmark som har … undersøkelsen.

Fikk barn rundt omkring
Vikingene … mye mer forskjellige ut enn bønder og folk som … inne på fastlandet i Norge, Sverige eller Danmark, … forskerne. Dette var fordi de bodde langs kysten og … mye. De … ofte barn med kvinner de … på sine tokt for å herje og stjele i utlandet. Mange av disse kvinnene … nok med dem hjem igjen til Skandinavia, … forskerne.

Ulike reiseruter
Den nye undersøkelsen kan … på at vikingene i Norge, Sverige og Danmark … litt forskjellige reisevaner. Derfor møttes de nok ikke så mye. Danskene … vestover til England, svenskene østover til Baltikum. Norske vikinger … til Irland, Skottland, Island og Grønland.

Kilde/fasit

Reklame

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s