Tekstoppgave preteritum (fortid)

Sett inn korrekt form i preteritum:

Helene (å bli) født i Larvik i 1987. Foreldrene hennes (å hete) Tormod og Unni. Hun (å ha) tre søsken. Som liten (å like) Helene å leke i sandkassa. På skolen (å lære) hun raskt å lese. Hun (å være) en av de flinkeste i klassen.

I 10-årsalderen (å flytte) familien til Halden. Da hun (å komme) dit, (å kjenne) hun ingen, men hun (å få) fort nye venner. Helenes nye bestevenninne (å bo) like i nærheten. De (å gå) sammen til skolen hver dag.

Hver sommer (å dra) familien til Sverige, hvor de (å besøke) bestemor og bestefar. I 2000 (å begynne) Helene på ungdomsskolen. Der (å trives) hun godt og (å møte) mange interessante folk. Helene (å synes) at hun (å ha) hatt en lykkelig barndom.

Fasit finner du i kommentarfeltet.

Annonser

4 kommentarer om “Tekstoppgave preteritum (fortid)

    1. Helene ble født i Larvik i 1987. Foreldrene hennes het Tormod og Unni. Hun hadde tre søsken. Som liten likte Helene å leke i sandkassa. På skolen lærte hun raskt å lese. Hun var en av de flinkeste i klassen.

      I 10-årsalderen flyttet familien til Halden. Da hun kom dit, kjente hun ingen, men hun fikk fort nye venner. Helenes nye bestevenninne bodde like i nærheten. De gikk sammen til skolen hver dag.

      Hver sommer dro familien til Sverige, hvor de besøkte bestemor og bestefar. I 2000 begynte Helene på ungdomsskolen. Der trivdes hun godt og møtte mange interessante folk. Helene syntes at hun hadde hatt en lykkelig barndom.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.