Flervalgsoppgave (til norskprøve)

Onsdag kveld skjedde det en trafikkulykke på Fylkesvei 947 ved Mostein. Tre personer i tjueårene er sendt til sykehus med lettere skader. En personbil kolliderte med et vogntog fra Estland. Ulykken skyldtes at personbilen mistet veigrepet og kom over i motsatt kjørefelt i en sving. Det var glatt og dårlig sikt på stedet, opplyser Statens vegvesen.
«Det går etter forholdene bra med de skadde. De får behandling for diverse bruddskader ved Stensbru sykehus,» opplyser Rolf Klemetsen ved Stornes politikammer.
En av personene vil bli innkalt til avhør da det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Det er tredje gang på en måned at det skjer en møteulykke ved Mostein. Veien forbi Mostein er smal og det har vært flere aksjoner med krav om bredere vei. Det er planer om utbedring av veistrekningen i 2023.

Hva forstår vi av teksten? (velg 1)
a) En utenlandsk sjåfør hadde skylden for ulykken.
b) Politiet fastslår at ulykken skyldes alkohol.
c) Dårlige kjøreforhold kan ha bidratt til ulykken.
d) Man har ingen teorier om årsaken til ulykken.

Annonser

En kommentar om “Flervalgsoppgave (til norskprøve)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.