Lukeoppgave bestemt form

Sett substantivene i [klammer] i riktig form:

Marie har nettopp fått ny [jobb]. Hun skal jobbe i [resepsjon] på et [hotell]. [Hotell] ligger i Tromsø, en mellomstor [by] i Nord-Norge. Det er ganske kaldt i Tromsø om [vinter].

Marie hadde sin første [dag] på [jobb] i går. Det var en fin [opplevelse] og hun ble godt mottatt av de andre ansatte. Spesielt likte hun [sjef]. Han var hyggelig og ga henne mye nyttig [informasjon]. Den nye [sjef] hennes er 66 år og har jobbet på dette [hotell] i 30 [år].

Mange av [menneske] som jobber på [hotell] er utenlandske. De kommer fra [land] som Polen, Litauen og Sverige. Mange av [gjest] er tyske og japanske. Det er mange [turist] i Tromsø om [sommer].

[Hovedoppgave] til Marie er å svare på [henvendelse] på telefon. I tillegg skal hun ta imot [gjest] og selge ulike [vare]. Marie gleder seg til å begynne i den nye [jobb] og tror at hun vil trives på [hotell].

Marie har fått seg en [leilighet] i Tromsø sentrum. Maries [leilighet] har stue, kjøkken, bad og to små [soverom]. Den ligger i et ganske rolig [område] i nærheten av [sjø]. Fra [veranda] kan hun se mange [båt]. [Måke] på kaia skriker litt, men det går bra. Marie er fornøyd med den nye [bolig] sin.

Du kan få fasit ved å be om det i kommentarfeltet.

2 kommentarer om “Lukeoppgave bestemt form

  1. FASIT:
   Marie har nettopp fått ny [jobb]. Hun skal jobbe i [resepsjonen] på et [hotell]. [Hotellet] ligger i Tromsø, en mellomstor [by] i Nord-Norge. Det er ganske kaldt i Tromsø om [vinteren].

   Marie hadde sin første [dag] på [jobb(en)] i går. Det var en fin [opplevelse], og hun ble godt mottatt av de andre ansatte. Spesielt likte hun [sjefen]. Han var hyggelig og ga henne mye nyttig [informasjon]. Den nye [sjefen] hennes er 66 år og har jobbet på dette [hotellet] i 30 [år].

   Mange av [menneskene] som jobber på [hotellet] er utenlandske. De kommer fra [land] som Polen, Litauen og Sverige. Mange av [gjestene] er tyske og japanske. Det er mange [turister] i Tromsø om [sommeren].

   [Hovedoppgaven] til Marie er å svare på [henvendelser] på telefon. I tillegg skal hun ta imot [gjester] og selge ulike [varer]. Marie gleder seg til å begynne i den nye [jobben] og tror at hun vil trives på [hotellet].

   Marie har fått seg en [leilighet] i Tromsø sentrum. Maries [leilighet] har stue, kjøkken, bad og to små [soverom]. Den ligger i et ganske rolig [område] i nærheten av [sjøen]. Fra [verandaen] kan hun se mange [båter]. [Måkene] på kaia skriker litt, men det går bra. Marie er fornøyd med den nye [boligen] sin.

   Liker

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s