Det enøyde dådyret

Et dådyr som var blindt på det ene øyet, pleide å beite så nær vannkanten som mulig for å føle seg trygg. Dådyret stod alltid slik at det fungerende øyet var vendt mot land. Dermed kunne det oppdage farer, for eksempel en jeger eller en hund. Det blinde øyet var vendt mot sjøen, hvor dådyret ikke forventet noen fare fra.

Men en dag kom det en båt forbi. De båtreisende skjøt mot dådyret og traff det med et dødelig skudd. Da sa dådyret til seg selv: «Så dum jeg er! Tenk å passe seg sånn for stranda når det var sjøen, som jeg tenkte på som min sikkerhet, som viste seg å være farlig.»

Noen ganger kommer faren fra et uventet sted.

Fra Æsops fabler

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s