Det enøyde dådyret

Det var en gang et dådyr som hadde vært i en ulykke og blitt blind på det ene øyet. For å føle seg trygg beitet det nå derfor så nær vannkanten som mulig, med det friske øyet vendt mot land og det blinde øyet vendt mot sjøen. Dermed kunne det lett få øye på eventuelle farer som nærmet seg, tenkte dådyret.

Men en dag kom det en båt forbi, og ombord på båten var det noen jegere. Den muligheten hadde ikke dådyet tenkt på. Og siden dyret ikke kunne se på det øyet som var vendt mot sjøen, la det ikke merke til faren som nærmet seg. Dermed gresset det rolig videre, og ble et lett bytte for jegerne i båten, som traff det stakkars dådyret med flere skudd.

Da det var for sent, skjønte dådyret at det hadde feilvurdert situasjonen. Noen ganger kommer faren fra et uventet sted, og man må være forberedt på alle eventualiteter.

Fra Æsops fabler

Reklame

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s