Lisas treningsplan

Tekst for å øve på kroppsord (kroppsordene er markert med fet skrift)

Lisa er veldig glad i å trene og gjør det nesten hver dag. Hun har satt opp en ambisiøs treningsplan med fem økter i uken. På mandager og fredager trener hun overkroppen. Etter fem minutters oppvarming begynner hun med øvelser for brystet. Hun tar både armhevinger og benkpress. Så trener hun skuldrene med manualer og strikk. Deretter trener hun overarmene (biceps og triceps). Til slutt henger hun i en stang for å trene underarmene. Hun må være litt forsiktig på grunn av smerter i den venstre albuen.

På tirsdager eller onsdager trener hun rygg og mage utendørs. Det er fint å få litt sol på huden og frisk luft i lungene, synes hun. I denne økta løper hun også litt for å styrke hjertet og få bedre kondis.

På torsdager og søndager trener hun beina. Først på programmet står en rekke øvelser for rumpa. Det er viktig for å få en fin figur, tenker hun. Så tar hun noen øvelser for fremsiden og baksiden av lårene. Hun har ekstra fokus på musklene rundt det høyre kneet, siden hun har hatt en del problemer med det. Etterpå tar hun et par spesialøvelser for hoftene, før hun avslutter med noen sett med tåhev for leggene. Beintrening er slitsomt, synes hun.

Vokabular

Økt = sesjon, treningstime
Strikk = elastisk bånd
Øvelse = «excercise»
Heve = løfte

Samtaleoppgaver

1. Hvordan holder du deg i form?
2. Har du noen gang vært skadet eller blitt operert?
3. Hvilken kroppsdel er det viktigst å trene?
4. Beskriv Lisa.

Reklame

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s