Sett inn riktig verbtid

Gunnar VÆRE en mann på 70 år. Han VÆRE pensjonist i snart 3 år. Kona hans BLI pensjonist til neste år. Ekteparet BO i Sandnes i Rogaland. De HA 2 barn: Jonas, som FØDE i 1973 og Marius, som VÆRE to år yngre. Gunnar JOBBE som ingeniør i kommunen i 40 år. Han BEGYNNE der allerede i 1979 da han VÆRE 30 år. Før det HA han VÆRE selger i en skobutikk. Det PASSE ikke så godt for ham.

Gunnar VOKSE opp i Stavanger og FLYTTE til Sandnes da han VÆRE 18 år. I 40-årsalderen OPPLEVE Gunnar noe dramatisk. Han MISTE en finger i en arbeidsulykke. Men han GI ikke opp av den grunn. Etter en kort sykemelding FORTSETTE han JOBBE. Etter det VÆRE han ikke borte fra jobben en eneste dag.

Til tross for alderen HA Gunnar god helse. Han LEVE sunt hele livet. Han RØYKE i ungdommen, men HA aldri DRIKKE alkohol. Han PRØVE TRENE et par ganger i uka. Dessuten STELLE han mye i huset og i hagen ettersom kona fortsatt JOBBE.

Selv om Gunnar VÆRE en eldre mann, HA han store planer for fremtiden. Han HA nettopp BLI bestefar. Han GLEDE seg til TA med barnebarnet på tur. Han LIKE veldig godt GÅ på tur i skog og mark. Til neste år SKULLE ekteparet REISE til Thailand. Der HA han aldri VÆRE før.

Skriv i kommentarfeltet dersom du ønsker fasit.

Reklame

6 kommentarer om “Sett inn riktig verbtid

  1. Gunnar ER en mann på 70 år. Han HAR VÆRT pensjonist i snart 3 år. Kona hans BLIR pensjonist til neste år. Ekteparet BOR i Sandnes i Rogaland. De HAR 2 barn: Jonas, som ER FØDT i 1973 og Marius, som ER to år yngre. Gunnar JOBBET som ingeniør i kommunen i 40 år. Han BEGYNTE der allerede i 1979 da han VAR 30 år. Før det HADDE han VÆRT selger i en skobutikk. Det PASSET ikke så godt for ham.

   Gunnar VOKSTE opp i Stavanger og FLYTTET til Sandnes da han VAR 18 år. I 40-årsalderen OPPLEVDE Gunnar noe dramatisk. Han MISTET en finger i en arbeidsulykke. Men han GA ikke opp av den grunn. Etter en kort sykemelding FORTSATTE han Å JOBBE. Etter det VAR han ikke borte fra jobben en eneste dag.

   Til tross for alderen HAR Gunnar god helse. Han HAR LEVD sunt hele livet. Han RØYKET i ungdommen, men HAR aldri DRUKKET alkohol. Han PRØVER Å TRENE et par ganger i uka. Dessuten STELLER han mye i huset og i hagen ettersom kona fortsatt JOBBER.

   Selv om Gunnar ER en eldre mann, HAR han store planer for fremtiden. Han HAR nettopp BLITT bestefar. Han GLEDER seg til Å TA med barnebarnet på tur. Han LIKER veldig godt Å GÅ på tur i skog og mark. Til neste år SKAL ekteparet REISE til Thailand. Der HAR han aldri VÆRT før.

   Likt av 1 person

 1. Hei
  Dette er en nyttig gramma øvelse. Synes enkelt, men jeg tok et par feil. Jeg lurer på om i din fasit er det riktig skrevet «Ekteparet BO i Sandnes i Rogaland»?

  Liker

 2. Elke

  Hei,
  i fasiten, i første setning skulle det være 70 år ;.))
  Men jeg lurer på det følgende:
  De HAR 2 barn: Jonas, som ER FØDT i 1973 og Marius, som ER to år yngre.
  Jeg hadde skrevet …. Jonas, som ble født i 1973 (det er jo lenge siden…)
  Er det riktig å anta at jeg kunne også skrevet Jonas, som er blitt født (Passiv dannet med å være + å bli)?
  Hilsen

  Liker

  1. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen. Det har nå blitt rettet.
   Når det gjelder spørsmålet ditt, så bør det være «er født» fordi det her er snakk om en slags permanent egenskap ved personen (fødselsdatoen). Vi har ikke fokus på selve fødselen. Hadde fokuset vært på selve hendelsen, burde vi skrevet «ble født». «Er blitt født» er ganske uvanlig, og passer i hvert fall ikke her.

   Liker

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s